WAVERLY HİLLS AKIL HASTANESİ (OUTLAST)


             Uzun bir aradan sonra sizlerleyim gerçekten uzun bir ara 2 yıl olmuş... Bu kadar zamandır neredeydin derseniz uzun ve zorlu 2 yıl atlattım sevdiklerimi birçok bakımdan kaybettiğim özgüvenimin yerlerde olduğu bir yıldı ve toparlanmam çokta kolay olmadı. Ama şuan iyiyim ve devam etme karar aldım.
             Sayfam üzerinde biraz düşündüm ve sadece korku temalı yazılar paylaşmamaya karar verdim. Bu yazıların konusu Türkiye gündemi ile olabilir,görüp hoşuma gitmiş bir hikaye ile de ilgili olabilir, sevdiğim bir kitap üzerine konuştuğum bir yazıda olabilir... Yani kısacası bundan sonra kendimi kısıtlamayı düşünmüyorum. Umarım yeni tarzım hoşunuza gider,eğer yazılarımda beğenmediğiniz noktalar olursa lütfen yorumlarda belirtin düzeltmek için elimden geleni yaparım.
                   ______________________________________________________________________________
             Bugün düzeni bozmayarak yine bir korku temasıyla birlikteyiz. Bugün birçoğunuzun bildiği Outlast oyununun meşhur hastanesi Waverly Hills den bahsedeceğiz.

             Waverly Hills, ABD'nin Kentucky eyaletinde bulunan yüzlerce yıla aşkın süredir ayakta kalmayı başaran esrarengiz bir hastanedir. Hastanenin yapımına 1908'li yıllarda başlanıp 1910'lu yıllarda ise hizmete açıldığı bilinmekte. 5 katlı inşa edilen bina dönemin önemli hastalıklardan biri olan tüberküloz bizlerin bildiği adıyla ise verem hasalığının henüz bunulamayan tedavisi için açılmıştır.

Hastalığın giderek yaygınlaşması hastanenin 400 kişilik kapasitesinin katbekat aşılmasına neden olmuştur. Hastane personelinin ve ilaç sayılarının en fazla 400 kişilik gruba hitap etmesi nedeniyle birçok hastaya eşit ilaç dağıtılamadı ve ilgi gösterilemedi, buda tüberkülozdan ölen insanların sayısını katbekat arttırdı. Söylenenlere göre veremden ölen insan sayısı 63 bin kişiden fazla!

Tüberkülozun (verem) tedavisi bulunduktan sonra hastane kapatıldı ve belli bir süre kullanılmadı. Sonrasında ise 1 yıl sonra akıl hastanesi olarak kullanıma geçti. Söylentilere göre kimsesiz hastalara 'tedavi' adı altında çeşitli işkenceler ve deneyler yapılıyordu. Bu işkenceler sonucu hayatını kaybeden insanlar ise 'benden tüneli' dedikleri geçitten taşınıyorlardı. Bu yüzden hastanenin en çok paranormal olaylarının yaşandığı yer bu tüneller olduğu söyleniyor.

İnsanlara yapılan bu işkencelere dayanamayıp 2 hemşirenin intihar ettiği 502 numaralı hastane odasının ise günümüzde halen kızgın ruhlar tarafından ev sahipliği yapıldığı söylenmekte. Hastanenin veba geçmişinin acılığı ile beraber yapılan bu deneylerin bazı varlıkları kızdırdığı aşikar.
Waverly Hills in korkutucu geçmişi sadece oyunlara değil The Ghost of Waverly gibi birçok filmede konu olmuştur. Günümüzde ise bu yer paranormal araştırmalar için kullanılmakta.
Şimdi ise sizleri hastanede çekilen birkaç fotoğrafla yanlız bırakayım..tabi yanlız olduğunuza eminseniz..


Hastaneler genel olarak pek de sevilen yerler değildir açıkçası.

ABD’nin Kentucky eyaletinde 1920’li yıllarda inşa edilen Waverly Hills, içinde ölen 63.000 kişinin ölüm kokusunu halen havasında taşıyor.


Waverly Hills, 1900’lerin başlarında Amerika’da verem vakaları tehlikeli boyutlarda artınca inşa edilir.Hastane kapatıldıktan 1 sene sonra ise akıl hastanesi olarak tekrar faaliyete başlar.Fakat, burada geçen uzun yıllar boyunca vereme çare bulunamaz.Görülen hayaletlere ya da mistik olaylara inanmamız mümkün değil elbette fakat gerçek olan bir şey var.


Yorumlar

Popüler Yayınlar